Hovawart - Teresie Bohemia

Přeskočit na navigaci

Select your language/Sprachauswahl

  • English
  • Deutsch

Otec vrhu - Nasthus Animagus

Vrh: B Teresie Bohemia

Prohlédněte si

Datum narození / číslo zápisu: 8. 7. 2004 / CMKU/HW/3649-04/04/06

Barva: černá se znaky

Výška: 66 cm

DKK: 0/0

Výstavy: Šampion Polska, 3 x CWC, 2 x r. CAC, CACIB, BOB

Zkoušky: ZZO, ZOP, ZPU-1, BH, FPr1, FPr2, FPr3, ZPS1, FH1

Pracovní úspěchy:

▪ Memoriál Z.Bedesce - 18.10.2008 Karviná - 5.místo v kat. ZVV1 (bez obran)
▪ Podzimní závod HWPS v poslušnosti - 29.11.2008 Štěpánov - 1.místo v kat. ZVV1 
▪ Soutěž HWK ČR o nejúspěšnějšího pracovního hovawarta r.2008 - 5.místo
▪ Soutěž HWK SK o nejúspěšnějšího pracovního hovawarta r.2008 - 2.místo v kat. zahraničních psů
▪ Klubový závod Hlučín - 30.8.2009 - 1.místo v kat. poslušnost dle ZVV1

Pár slov o Nastym...

Nasty pochází z polské chovatelské stanice paní Moniky Rogalské.
Je psem středního temperamentu, velmi dobře ovladatelný. Při jeho výchově a výcviku jsem nikdy nemusela použít tvrdších prostředků, je vychovaný jen pomocí hlasových pomůcek. Během jeho výchovy jsme nikdy nemuseli řešit problémy s dominancí a agresí vůči členům rodiny („domácí smečky“). Bez problémů si vždy nechal sáhnout do misky se žrádlem, odebrat cokoliv z huby, a to i nejmladší členkou smečky – naší dcerou, které v době Nastyho příchodu k nám bylo 5 let. Obzvláště s ní má Nasty neskutečnou trpělivost, dokáže nekonečně dlouhou dobu plnit její povely sedni!, lehni!, k noze! A ještě u toho vypadá, že mu to dělá radost :) !
Je výborným hlídačem svého teritoria, jako správný hovawart ohlásí vše podezřelé, co se děje za plotem. Zároveň je i velikým mazlem, pokud je návštěva vpuštěna a námi přivítána, dokáže dotyčného olízat od hlavy k patě a běda, když mu dotyčný projeví svou náklonnost - už se ho pak nezbaví :) !
Je pracovně vedený pes, i když jsme cvičili všechny tři discipliny všestranného výcviku, cvičení se nám podařilo zúročit především v oblasti pachových prací, kde kromě jednodušších stopařských zkoušek FPr1-3 a ZPS1 složil Nasty i zkoušku FH1. Trénování náročnějších stop naráželo především na mé omezené časové možnosti, a tak jsme zatím stopařský výcvik ukončili na této úrovni. Co se týče výcviku poslušnosti – vyznačuje se mimořádnou ochotou, udělal by snad kotrmelec, jen abych měla radost! Můj dojem je, že mu ale přeci jen víc „sedí“ poslušnost dle NZŘ než podle IPO, možná je to mou nedostatečnou zkušeností s výcvikem IPO, možná tím, že hovawart je vedle ostatních pracovních plemen přeci jen pomalejší.
Nasty má rodokmen s velmi zajímavými pracovními (SCHH3-VPG3, IPO3) i výstavními (Ch., ICh.) výsledky předků, osobně si nejvíce cením pracovní linie A-v. Deichselbachtal, která předávala svým potomkům většinou mimořádné pracovní nadání.
 

Více informací: www.gatia.cz


Fotografie


« Vrh B Teresie Bohemia