Hovawart - Teresie Bohemia

Přeskočit na navigaci

Select your language/Sprachauswahl

  • English
  • Deutsch

Royal Resie Gasko Prim

Datum narození: 26. 1. 2004

Datum úmrtí: 13. 9. 2015

Číslo zápisu: CMKU/HW/3400/04/08

Otec x matka: Chiron z Páralovy zahrady x Berenika Adamův hrádek

Plemeno: hovawart

Barva: plavá

Výška: 59 cm

DKK / DLK: 0/0 / 0/0

Další vyšetření: Test T4 na hormon štítné žlázy v pořádku

Matka vrhu: B Teresie Bohemia, A Teresie Bohemia

Zkoušky: ZOP, ZPU-1, ZPU-2, ZZO, ZM, ZVV1, ZVV2, ZVV3, ZPS1, ZPS2, ZPO1, FPr1, FPr2, FPr3, BH, IPO-V, IPO1, IPO2, FH1, FH2

VýstavyČeský šampion, Slovenský šampion, Rakouský šampion, Šampion Německa, 20 x CAC, 6 x r. CAC, CACIB, 6 x r. CACIB, Schönste Hündin


Prásk o Resie:

Royal Resie – už jen její jméno napovídá o tom, že to byla výjimečná fena. Na počátku to byla jedna z mnoha... postupem času se stala pojmem.

V Gasko Prim se 26.1.2004 narodily 4 plavé fenky. Mezi nimi nejmenší a nejsvětlejší kulička, která si svůj osud vybrala sama a zpečetila tím tak svůj život s naším.

Stala se mojí největší kamarádkou a parťačkou. Byla výbornou mámou svým štěňátkům, výbornou ochraňovatelkou našich dětí a dobrou vychovatelkou Pyper.

Prožily jsme spolu spoustu krásných chvil. Stejně jako já to byla velká cestovatelka, milovnice procházek na loukách a horách.

Měla spoustu charakteristických vlastností jako hlídání a štěkání na kryt bazénu, nošení čehokoliv v tlamě při vítání, oblizování obličeje, když měla radost, žužlání deky, radostné štěkání v autě, když poznávala prostředí. Absence pudu sebezáchovy a její samostatnost mi často způsobovaly krušné chvilky.

Během svého života složila 20 zkoušek z výkonu, mezi nimi ty nejcennější ZVV3, ZPS2. Byla prvním hovawartem – fenou, která složila zkoušku ZVV3. Na tyto zkoušky už pes musí mít předpoklady a nadání, což ona měla. Měla skvělé vlohy pro pachové práce. Obrany byly pro ni láskou a vášní bez ohledu na to, kde kouše a na koho kouše.

Byla to výrazná psí osobnost. Moc nám chybí. Nikdy na ní nezapomeneme..

Videogalerie » (stopa, poslušnost, obrana)

Fotografie

« Naše feny